Black Sabbath



Black Sabbath fou un grup britànic de Heavy metal format a Birmingham el 1968. La seva música va ser influenciada en bona part pels Beatles. Va ser un dels grups de heavy metal més important de tots el temps. Els seus integrants originals van ser Ozzy Osbourne (veu i harmònica), Tony Iommi (guitarra), Geezer Butler (baix) i Bill Ward (bateria).


Quan Geezer va proposar el nom de Black Sabbath, les seves lletres van començar a abordar temes més obscurs, si a això li sumem l'accident de Tony Iommi als dits que el feia tocar més greu, obtenim cançons com Black Sabbath o War Pigs.


És considerada una de les bandes més influents en la història del Rock, se'ls atribueix igualment la invenció del heavy metal. Només als Estats Units van vendre quinze milions de discos.


L'ampli llegat que va deixar Black Sabbath cap a la ruptura a la fi de la dècada dels '70, no ha passat desapercebut. Tant és així que bandes de la talla de Motörhead, Judas Priest, Pantera, Megadeth, Soundgarden, Slayer o Metallica, principalment, comenten haver estat influïts pel seu heavy fosc, opressiu, dur i que, sense cap mena de dubte, ja els distingia dels seus contemporanis. Les seves composicions que entornaven atmosferes sinistres i demoníaques, anuncis apocalíptics, van fer que Black Sabbath quedés rellevat a un segon pla davant la massiva popularitat dels seus contemporanis Led Zeppelin o Deep Purple. Però el llegat del metal de Sabbath va exercir un poderós magisteri sobre la majoria d'artistes i grups en les dècades subsegüents (Iron Maiden i Judas Priest, principalment), alhora que aportava característiques que es convertirien en definitòries del heavy metal. Les diferents versions que d'altres han fet de les seves cançons en són una prova.


En l'actualitat, Ozzy Osbourne és propietari dels drets de Black Sabbath.


La formació del principi de la dècada dels '80 amb en Iommi, Butler, Dio i Vinny Appice van crear el 2006 un grup anomenat Heaven and Hell, un títol agafat del disc i la cançó de Black Sabbath l'any 1980 del mateix nom. El febrer del 2009, Heaven and Hell van anunciar que estaven gravant un nou àlbum, The Devil You Know, amb la data de publicació pel 28 d'abril.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila