Def Leppard



Def Leppard és una banda britànica de Heavy metal originària de Sheffield, Anglaterra, que va començar a tocar a finals dels anys 70 i que va aconseguir l'èxit durant la dècada dels 80, apropant el Heavy metal a les emissores de ràdio i al gran públic en general, gràcies a la mescla de rock melòdic amb un gran treball vocal.

El baixista Rick Savage, el guitarrista Pete Willis i el bateria Tony Kenning tots estudiants perfeccionaven el seu so assajant a una fàbrica de culleres, la banda va decidir contractar a un altre guitarrista, Steve Clark, el gener de 1978. Tot seguit Kenning es va retirar just abans d'entrar a l'estudi a gravar el seu primer Extended Play, a finals del mateix any. Va ser substituït per Frank Noon qui únicament va estar amb la banda per la gravació del que es convertiria en el famós Def Leppard EP.


Els avantatges de l'EP es van incrementar gràcies a la difusió del tema "Getcha Rocks Off" per part del Dj de la BBC Radio John Peel, considerat aquell moment com l'autoritat en Punk Rock i música New Wave. Finalment, el novembre de 1978, es va unir a la banda el bateria Rick Allen de tan sols 15 anys.


En transcórrer l'any 1979 la banda va guanyar un fidel grup de fans a Anglaterra i van ser considerats com els líders inicials del moviment New Wave Of British Heavy Metal, cedint aquest lloc al grup Iron Maiden uns anys més tard. Aquesta emergent popularitat va concloure en un contracte discogràfic amb Phonogram/Vertigo.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila