Eric Clapton



Eric Patrick Clapton Shaw (Ripley, Surrey, Anglaterra, 30 de març de 1945) és un guitarrista, cantant i compositor de rock i blues, conegut pel seu mestratge amb la guitarra elèctrica, en concret amb el seu Stratocaster. És conegut amb el renom de "Slowhand" (Mà lenta), des de la seva època a The Yardbirds. Clapton és membre del Saló de la Fama del Rock per partida triple; per ser membre de The Yardbirds, de Cream i per la seva carrera en solitari. En vista de molts crítics, Clapton ha estat un dels artistes més respectats i influents de tots els temps. A més, apareix al lloc número 4 de la llista dels "100 millors guitarristes de tots els temps" i al lloc número 53 de l'especial "100 Greatest Artists". de la revista Rolling Stone.


El seu estil musical ha experimentat diversos canvis durant la seva carrera, però les seves arrels sempre han estat profundament lligades al blues. És reconegut com un innovador en diverses etapes de la seva carrera, practicant el blues rock amb John Mayall's Bluesbreakers i The Yardbirds, i el rock psicodèlic amb Cream, a més d'haver tocat estils molt diversos a la seva etapa en solitari; Delta blues en el seu àlbum Me and Mr. Johnson, pop a la seva cançó "Change the World" o reggae en la versió de la cançó de Bob Marley ("I shot the Sheriff"). Possiblement el gran èxit va ser la cançó Layla de la seva època amb Derek and the Dominos.



El 1999 va fundar el Crossroads Guitar Festival, que són una sèrie de concerts benèfics i festivals musicals que recapten fons per al Crossroads Centre, un centre de tractament de la drogoaddicció establert a l'illa d'Antigua.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila