Santana



Santana és un grup musical de música rock liderat pel guitarrista Carlos Santana. Es va fundar a San Francisco a finals de la dècada de 1960 (1967) sota el nom de Carlos Santana Blues Band. Va cridar l'atenció del públic des de la cançó "Soul Sacrifice" al Woodstock Festival de 1969, quan el seu Latin rock proporcionà un contrast amb altres actuacions d'aquest festival. El seu primer àlbum va tenir el títol homònimde Santana i va ser un gran èxit, seguit en els anys successius pels èxits dels àlbums Abraxas i Santana III.


En els anys successius hi va haver molts canvis en l'estil musical encara que es va mantenir la base del Latin rock, Carlos Santana va incrementar l'implicacíó amb el guru Sri Chinmoy i la seva música es tornà més esotèrica.


l'any 1998, aquest grup musical va ser introduït al Rock & Roll Hall of Fame, honorant junt amb Carlos Santana, a Jose Chepito Areas, David Brown, Michael Carabello, Gregg Rolie i Michael Shrieve.


El grup Santana va aconseguir un total de 8 Grammy Awards i 3 Latin Grammy Awards tots guanyats el 2000, mentre que Carlos també va guanyar 2 Premis Grammy Awards com artista individual el 1989 i el 2003. Santana va vendre més de 90 milions de discs a tot el món.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila