Steve Winwood



Stephen Lawrence Winwood (Handsworth, Birmingham, Anglaterra, Regne Unit; 12 de maig de 1948), més conegut com a Steve Winwood, és un cantant, teclista i compositor de rock britànic. Els seus primers passos els va fer a les bandes Spencer Davis Group i Traffic, i després al supergrup anglès Blind Faith, tot això als anys seixanta, i posteriorment va iniciar, a mitjans dels anys 1970, una reeixida carrera com a solista que va tenir el seu punt culminant a la segona meitat dels anys 1980. El seu so es caracteritza per l'ús del teclat com a instrument principal, adornat amb influències de jazz, R&B i pop.

El 1977, després de deixar el supergrup Go (amb Stomu Yamashita i Al Di Meola), Winwood publica el seu primer àlbum solista, "Steve Winwood", amb el qual aconsegueix estatus de doble platí. Aquest àlbum conté els temes "Midland Maniac" i "Vacant Chair". No seria fins a la publicació de l'àlbum Arc Of Diver de 1980 que Winwood consolidaria el seu èxit com a solista. Aquest disc conté la cançó èxit "While You See A Chance" i el Hot 100 "Arc Of Diver", elevant el disc a la categoria de multiplatí.


El 1982, l'àlbum "Talking Back To The Night", que conté la cançó de l'Hot 100 "Valerie" no va tenir el mateix èxit de l'anterior i això ho va portar a modificar el treball de producció del seu següent àlbum incloent la participació d'altres artistes . Fins a aquesta data Winwood assumia tant la producció com l'enregistrament dels seus discos al seu estudi privat ubicat a casa seva a Gloucestershire.


El 1986, va aparèixer "Back in the high Life", gravat íntegrament a Nova York, amb la coproducció de Russ Titelman, inclou la participació d'un selecte grup d'artistes com Chaka Khan, James Ingram, Nile Rodgers, James Taylor, Joe Walsh, Jocelyn Brown, Steve Ferrone i Randy Brecker. Aquest àlbum es va convertir en el punt més alt de la carrera de Winwood, amb els èxits "Higher Love" (Núm. 1 per una setmana), "Freedom Overspill" (Núm. 20), "The Finer Things" (N .º 8) i "Back in the High Life Again" (N.º 13). L'èxit de "Back in The High Life" va permetre a Winwood triomfar als premis Grammy de 1987 on va obtenir els guardons de "Grabació de l'any" i "Millor vocalista masculí".


El 1987, va editar l'àlbum "Chronicles", un recopilatori amb versions remasteritzades dels seus èxits. Aquest disc el va ajudar a col·locar als Hot 10 el tema "Valerie" de l'àlbum "Talking Back To The Night". En 1988, Winwood va llançar l'àlbum "Roll With It", el tema homònim del qual es mantindria en el N.º 1 per quatre setmanes. Altres temes destacats d'aquest àlbum són "Don't You Know What The Night Can Do?" (Núm. 6) i "Holding On" (Núm. 11). Amb aquest disc Winwood adquireix definitivament la categoria de clàssic i arriba al cim de la seva popularitat.


Després de l'èxit de "Roll with It", els àlbums posteriors de Winwood no aconseguirien major repercussió. El 1990 llança "Refugees Of the Heart", que malgrat arribar a la categoria de platí, no col·locaria cap Hit als Hot 10. El 1995, Winwood va aconseguir col·locar al N.º 1 de l'Hot 10 el tema principal de la pel·lícula "Balt" "Reach for The Light". Els seus restants àlbums Junction Seven" de 1997 i "About Time" de 2003 no aconsegueixen l'èxit esperat


Va llançar un CD i DVD doble amb Eric Clapton amb enregistraments de les seves actuacions al Madison Square Garden el febrer del 2008.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila