The Coasters



The Coasters és un grup rhythm and blues i rock and roll vocal que va col·locar èxits durant la dècada dels anys 1950 iniciant amb Searchin i Young blood, la cançó més memorable, escrita per l'equip de producció de Leiber i Stoller. Les seves cançons han estat freqüentment imitades, deixant un important llegat a la música dels anys 1960.


La banda original estava integrada per Carl Gardner, Bill Guy, Bobby Nunn, cantants de color amb una marcada influència Country i influït pel Western Nord-americà, els seus temes i estil són generalment ambientats al vell oest americà.


L'equip de composició Jerry Leiber i Mike Stoller havia començat Spark Records, i el 1955 va produir "Smokey Joe's Cafe" de The Robins (5è individual amb els seus Leiber-Stoller). El disc va ser tan popular que Atlantic Records Leiber i Stoller va oferir contractes de producció independents per produir a the Robins per al segell Atlantic. Només dos de The Robins - Gardner i Nunn - estaven disposats a fer el canvi a Atlantic, gravant les seves primeres cançons al mateix estudi que havia fet el Robins (Master Recorders). A finals de 1957, el grup es va traslladar a Nova York i substitueix Nunn i Hughes, amb Cornelius Gunter i Will "Dub" Jones. El quartet de nou a partir de llavors amb destinació a Nova York (tot i que tots tenien les arrels de Los Angeles).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila