Traffic



Traffic va ser un grup de rock procedent de Birmingham, Anglaterra.

El grup es va formar a finals dels 60 i va estar dirigit per Steve Winwood, amb Jim Capaldi (1944-2005), Chris Wood (1944-1983) i Dave Mason (n. 1946). Winwood es va unir a la banda després de deixar de banda el grup amb què tocava fins llavors: The Spencer Davis Group.

Els quatre components del grup es van trobar en ocasions de jam-sessions a diversos locals, i en un local en concret anomenat The Elbow Room, a Aston, Birmingham. Mason i Capaldi estaven ansiosos per formar un grup i Winwood es va unir juntament amb Chris Wood, així que es van instal·lar en un cottage a Aston Tirrold, Berkshire, per practicar.


El debut de Traffic es va produir el 1967, amb el senzill Paper Sun al Regne Unit. Hole in My Shoe va ser el seu segon senzill, que va ser un gran èxit. La banda va debutar amb el disc Mr. Fantasy, el qual va gaudir d'una bona acollida al Regne Unit.


Després es va gravar el segon àlbum de la banda, amb el nom de Traffic, publicat el 1968, que incloïa la versió original de Feelin' Allright de Mason.


La banda va començar a anar de gira pels Estats Units el 1968, fet que va suposar la publicació l'any següent del seu tercer àlbum Last Exit, en què una gran part del disc està gravat en directe. Durant la gira, Mason va decidir quedar-se als Estats Units i sortir de la banda, per la qual cosa Winwood va anunciar la seva dissolució. En tornar a Anglaterra, va formar Blind Faith, amb Eric Clapton, Ginger Baker, i Ric Grech (1946 - 1990), conjunt que va durar només un any.


Els altres membres van començar un projecte amb Mick Weaver, més conegut com a Wooden Frog, que es va limitar a actuacions sense cap enregistrament. Després de la ruptura de Blind Faith el 1969, Winwood va començar la seva etapa com a solista, i va gravar un àlbum que abans de sortir a la venda, per les concretes intervencions de Capaldi i Wood, es va publicar a nom de Traffic: John Barleycorn Must Die, el seu àlbum de més èxit fins a l'actualitat.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila