Alanis Morissette




Alanis Nadine Morissette (Ottawa, 1 de juny de 1974) és una guitarrista, cantant, compositora, productora i actriu canadenca, amb gran trajectòria musical i èxit des dels anys 1990.

La seva tessitura és la d'una mezzosoprano, i s'ha posicionat com una de les cantants de vendes més grans de la història, a causa en gran part del seu tercer àlbum Jagged Little Pill, que va aconseguir al voltant de 33 milions de còpies venudes a tot el món convertint-se en un dels àlbums més venuts a la història per una artista femenina i un dels àlbums més reeixits de tots els temps. L'àlbum a més, va ser inclòs en la Llista dels 500 Millors Àlbums de la Història segons la revista Rolling Stone. Al llarg de la seva carrera ha estat guardonada amb set Premis Grammy, incloent Àlbum de l'any el 1996 i setze premis Juno. El 2002 l'ONU li va atorgar el premi «Global Tolerance Award» per la seva «gran tasca a promoure la tolerància».1


Alanis ha venut més de 60 milions de discos a tot el món.


De petita li agradava el ballet i la música, i als sis anys va començar a fer classes de piano. Als onze anys va participar en una emissió de televisió per a nens anomenat You can't do that on television, de Nickelodeon. Aquest mateix any va escriure la seva primera cançó, posteriorment llançada com a senzill: «Fate stay with me», produït amb els diners guanyats al programa de TV.


Morissette va gravar la seva primera demo anomenada Fate Stay with Me, produïda per Lindsay Thomas Morgan a Toronto, dirigida per Rich Dodson de la banda de rock clàssic canadenc, Els Stampeders.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila