Blind Faith



Blind Faith va ser un supergrup britànic de blues rock; format per Eric Clapton (The Yardbirds, Cream), Ginger Baker (Graham Bond Organisation, Cream), Steve Winwood (Spencer Davis Group, Traffic) i Ric Grech (Family). Tan sols van publicar un àlbum, Blind Faith, a l'agost de 1969. Se'ls pot comparar estilísticament a les bandes que Winwood i Clapton havien tingut anteriorment, Traffic i Cream respectivament. La banda va ajudar a la fusió del rock & roll i el blues.


Blind Faith va néixer a mitjan 1968 mentre el grup Cream es dissolia. El supergrup va aconseguir un gran èxit en vendes en molt pocs anys, cosa que es va traduir en un gran èxit financer. Tot i aquest panorama, els conflictes entre Jack Bruce i Ginger Baker complicaven les relacions dins del grup. Eric Clapton, que actuava com a mediador en aquests conflictes, també se sentia obligat i cansat de tocar un blues comercial, sense la possibilitat d'experimentar amb nous sons.


Steve Winwood enfrontava problemes similars amb The Spencer Davis Group, on havia estat cantant durant tres anys. Winwood buscava fondre elements del jazz a la música blues, però va abandonar el grup a causa de les seves marcades diferències musicals, formant una nova banda -- Traffic -- el 1967. Aquesta banda es va separar temporalment el 1969, i Winwood va començar a treballar amb el seu amic Eric Clapton tocant en sessions d'improvisació a Surrey, Anglaterra. Winwood i Clapton havien treballat prèviament a l'enregistrament de Clapton "Powerhouse".


Clapton, complagut amb les jam sessions pensa seriosament en la possibilitat de formar un trio amb Winwood, però necessitaven un baterista. Ginger Baker es va presentar davant d'ells el 1969, prenent el lloc de forma definitiva. Però Clapton va qüestionar l'arribada de Baker, perquè ell havia promès a Jack Bruce que si tornessin a reunir-se els membres de Cream, tots tres haurien de participar. A més, Clapton no es volia reunir amb Cream tot just nou setmanes de la dissolució. Però Winwood finalment va persuadir Clapton a formar part de la banda, amb Baker a la bateria, argumentant com seria de difícil per a ells trobar un baterista igualment talentós.


Al maig de 1969 Ric Grech, baixista de Family, va ser convidat a participar al grup (deixant Family enmig d'una gira). Ells van fer la major part del seu àlbum a Olympic Studios, sota la supervisió del productor Jimmy Miller. Aleshores ja es feien anomenar "Blind Faith" (en espanyol Fe cega), a causa de la visió que tenia Clapton del seu nou grup.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila