Cactus



Cactus és un grup de hard rock format a Long Island (Nova York) el 1969, per Carmine Appice i Tim Bogert, després de la dissolució de Vanilla Fudge. La banda és considerada una de les influències d'artistes com Van Halen, Ronnie Montrose, Anvil o The Black Crowes.

Cactus va ser inicialment concebut, el 1969, com un projecte que nucleava Carmine Appice i Tim Bogert, base rítmica de Vanilla Fudge, més el guitarrista Jeff Beck i el cantant Rod Stewart, a qui se sumava la xilofonista i cantant Adele Smitchell, però el supergrup es va veure frustrat, ja que Beck va patir un greu accident automobilístic, i va estar inactiu per un any, per tant Stewart es va unir al grup Faces, del seu excompany al Jeff Beck Group, Ronnie Wood, i Bogert i Appice van seguir endavant amb Cactus pel seu compte.


Cap al 1970 Beck i Bogert contracten el guitarrista de blues Jim McCarty (no relacionat amb el baterista de Yardbirds del mateix nom), i el cantant Rusty Day, que venia del conjunt hard rock psicodèlic The Amboy Dukes, de Ted Nugent.


El grup grava un àlbum debut homònim, que és llançat aquest mateix any (1970), amb bona recepció, mentre que a l'any següent editen One Way...Or Another i Restrictions. Finalment, a l'agost del 1972 Cactus llança el seu quart long play en dos anys: el curiosament titulat Ot 'N' Sweaty, encara que per a aquest disc Bogert i Appice estan acompanyats pel guitarrista Werner Fritzschings, i el cantant Peter French, a més de Duane Hitchings en teclats.


Appice i Bogert, tot i això, dissolen la banda després de l'edició d'aquest treball, per unir-se a un ja recuperat Jeff Beck, amb qui formen Beck, Bogert & Appice, donant per acabada la breu però intensa primera fase de Cactus.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila