Chris Isaak



Christopher Joseph "Chris" Isaak (Stockton, Califòrnia; 26 de juny de 1956) és un cantautor, músic de rock i actor ocasional nord-americà. Isaak és àmpliament conegut pel seu hit internacional "Wicked Game" de 1990, així com pels seus èxits menors "Baby Did a Bad, Bad Thing" i "Somebody's Crying".


El 1984, va signar un contracte amb Warner Bros. Records per al seu primer àlbum, Silvertone. El 1987 grava un segon disc homònim. Aquest mateix any, s'extraen sis cançons d'aquestes dues gravacions per als dos primers capítols de la sèrie nord-americana de la NBC Detective Privado, (Private Eye) 1​ titulats com un dels seus èxits: Blue Hotel, part. 1 y Blue Hotel, part. 2. Ambientada durant els anys 50´s i protagonitzada per Michael Woods i un jove Josh Brolin, narra la investigació de l'assassinat d'un cantant de rock and roll (Billy Ray). Això va suposar un espaldarazo per a la seva carrera, i la renovació del seu contracte l'any 1988, quan la Warner va decidir passar a la seva filial Reprise Records.


Un any després de llançar la discoteca Heart Shaped World, el qual inclou la seva cançó més coneguda: «Wicked Game». Aquest tema seria utilitzat més tard, en una versió instrumental, a la cinta Corazón salvaje, del director David Lynch, i també a la pel·lícula Hombre de familia (2000). Lee Chesnut, director musical d'una estació radial d'Atlanta, obsesionat amb les pel·lícules de Lynch, va començar a passar la versió completa del tema que va començar ràpidament a trepar a les llistes del seu país. El vídeo, dirigit per Herb Ritts i protagonitzat pel propi Isaak junt a la model danesa Helena Christensen, ha estat un èxit en cadenas importants com MTV i VH1. També existeix un vídeo menys conegut dirigit pel propi David Lynch i que conté escenes de la pel·lícula.


El 1999, el tema «Baby Did a Bad, Bad Thing», inclòs a la seva discoteca Forever Blue (1995), va ser utilitzat pel director Stanley Kubrick a la seva última pel·lícula, titulada Eyes Wide Shut. El vídeo està dirigit pel mateix Herb Ribbs i, de nou, protagonitzat per Isaak juntament amb una altra model, aquesta vegada la francesa Laetitia Casta.


També inclou un tema musical per al programa de televisió The Late Late Show with Craig Kilborn. El 2001 va presentar el seu propi programa de televisió, The Chris Isaak Show, el qual va estar a l'aire entre març de 2001 fins a març del 2004 i va ser transmès per la cadena de cable nord-americà Showtime. El 2004, el tema Life Will Go On va ser utilitzat a la banda sonora de la pel·lícula Chasing Liberty (dirigida per Andy Cadiff). També el seu tema Two Hearts es va utilitzar en els crèdits finals de la pel·lícula de 1993 Amor a quemarropa, dirigida per Tony Scott.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila