Chris Rea




Christopher Anton Rea, de nom artístic Chris Rea, és un músic britànic d'ascendència italoirlandesa, nascut el 4 de març de 1951 a Middlesbrough, Anglaterra. A les facetes més conegudes de cantautor, guitarrista, compositor i productor musical, s'hi afegeixen les de pintor, actor i pilot de carreres.


La major part de la carrera musical de Rea es basa en una fusió de pop, rock i blues, amb ocasionals elements orquestrals, de soul, gospel, jazz, música electrònica, i música tradicional italiana i irlandesa, dominada per la seva veu distintiva, greu i trencada, i per la seva característica tècnica de guitarra, basada en lús del slide de vidre, o bottleneck. Des de la dècada de 2000, després de sobreviure a una sèrie d'operacions quirúrgiques d'alt risc1, la seva música ha anat derivant cap a l'estil Delta blues, la seva influència més gran, barrejat amb elements de gospel i jazz.


De la seva extensa carrera musical són famosos els èxits Fool (If You Think It's Over), I Can Hear Your Heartbeat, On The Beach, Josephine, Looking For The Summer, Julia, Auberge i The Road To Hell (Part II), entre d'altres .

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila