Dusty Sprinfield




Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien, OBE (Hampstead, Londres, 16 d'abril de 1939 - Henley-on-Thames, Oxfordshire, Anglaterra, 2 de març de 1999) més coneguda com a Dusty Springfield, va ser una cantant anglesa de pop soul. Va gaudir d'una gran popularitat durant els anys 60, representant el costat més sofisticat del Swinging London. Va ser considerada una icona pel moviment mod. Al començament dels anys 70 es va convertir en un símbol per a la cultura lesbiana després de fer pública la seva bisexualitat. Després d'una etapa de menor rellevància, va recobrar notorietat a la fi dels anys 80 gràcies a les seves col·laboracions amb el duo Pet Shop Boys.


El seu pare, admirador de la música clàssica i el jazz, li va transmetre la seva passió per la música, i ja des d'una edat molt primerenca Dusty va començar a mostrar interès pel jazz, el blues i especialment per l'artista nord-americana Peggy Lee, a qui va prendre com a referència per a la seva carrera com a cantant.


Els seus primers passos en la música els iniciaria l'any 1959 quan va formar un grup vocal femení anomenat The Llana Sisters. Després de la seva dissolució en aquest mateix any, crearia un grup de folk anomenat The Springfields al costat del seu germà Dion i a Tim Field, moment després del qual els dos germans canviarien els seus noms artístics pels de Tom Springfield i Dusty Springfield. El grup va obtenir un gran èxit tant al seu país com en EUA amb cançons com "Silver Threads and Golden Needless", "Island of Dreams" o "Bambino".


Després de la separació de The Springfields, Dusty iniciaria la seva carrera en solitari l'any 1963 amb el single "I Only Want To Be With You", cançó amb clares influències dels grups femenins de soul de la Motown o els produïts per Phil Spector. En aquest tema, a més de cantar, Dusty es va involucrar en la producció i els arranjaments, alguna cosa que a partir de llavors seria una constant al llarg de la seva carrera. El senzill va aconseguir un destacat èxit, portant-la a ser la cantant més coneguda al seu país i una referència per a moltes joves britàniques, els qui imitaven el seu pentinat i el seu maquillatge.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila