Hall and Oates



Hall & Oates és un duo nord-americà de soul format a Filadèlfia el 1970, per Daryl Hall (cantant) i John Oates (guitarra elèctrica i cors). S'estima que el duo va vendre 80 milions d'enregistraments al llarg de la seva carrera, convertint-se en el duo musical amb més vendes de tots els temps. Van arribar al número 1 al Billboard Hot 100 un total de sis vegades juntament amb moltes altres cançons que van entrar al Top 40 d'aquesta llista. Tenen set àlbums certificats platí i sis àlbums certificats or per la RIAA. Aquest èxit no es va reflectir al Regne Unit, on mai van arribar a tenir una cançó o àlbum al número u, només van entrar al Top 10 de la UK Singles Chart un total de dues vegades juntament amb sis senzills aconseguint el Top 40 de la mateixa llista i només dues dels seus àlbums van entrar al Top 10 de la UK Albums Chart.


La revista Billboard els va nomenar en la posició disset a la seva llista dels "100 més grans artistes de tots els temps". Van ser inclosos al Saló de la Fama del Rock and Roll l'abril del 2014. El 2 de setembre del 2016 van rebre una estrella al Passeig de la fama de Hollywood.


Daryl Hall i John Oates es van conèixer el 1967 durant una batalla de bandes a la Universitat de Temple, Filadèlfia. Hall feia llavors part de la banda Gulliver i Oates dels Masters. Les disputes entre els fans de les dues bandes derivarien en seriosos incidents que obligarien els seus integrants a escapar-se. És en aquest moment que casualment Hall i Oates es refugiarien al mateix ascensor, cosa que els va portar no només a una llarga amistat sinó, a més, a descobrir que tenien coincidències en els seus projectes musicals ia formar una nova banda en conjunt.


El seu treball aviat va cridar l'atenció dels executius d'Atlantic Records, que els contracten, gravant per a aquest segell el seu primer disc, titulat "Whole Oats", el 1972, el qual no va tenir repercussió. El 1973 apareix "Abandoned Luncheonette", amb els mateixos resultats. Aquest disc conté el tema "She's Gone", compost per Hall, i inspirat per la ruptura amb la seva esposa; el tema seria més endavant un dels clàssics de la banda i el seu èxit seria reeditat pel grup Tavares.


El 1974 s'edita l'àlbum "War Babies", el qual repetiria l'escassa repercussió dels discos anteriors de la banda, qüestió que portaria a Atlantic Records a acomiadar-los de la companyia, la qual cosa malgrat tot no els va descoratjar.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila