Jack Bruce



John Symon Asher Bruce (Bishopbriggs, 14 de maig de 1943-Suffolk, 25 d'octubre de 2014),​ més conegut com a Jack Bruce, va ser un músic, compositor i cantant britànic, conegut per ser el cantant i baixista del grup Cream entre 1966 i 1968.


Jack Bruce va néixer el 14 de maig de 1943 a Bishopbriggs, East Dunbartonshire, Escocia. Bruce va començar a tocar el jazz a la seva adolescència, i va guanyar una beca d'estudi de chelo i composició a la Royal Scottish Academy de Música i Drama, mentre tocava en una banda de jazz. Sense embargo, la academia desaprobava que els seus estudiants tocaran jazz: "se dieron cuenta", li va cont Bruce al corresponsal i músic Jim Macnie, "y me dijeron 'o lo dejas, o dejas la academia'. Así que dejé la academia."

Tras abandonar l'escola, Bruce va fer una gira d'Itàlia, tocando el contrabaix amb una big band,​ i el 1962 va entrar a formar part de la banda d'Alexis Korner, Blues Incorporated,​ junt amb Graham Bond, Dick Heckstall-Smith i Ginger. Forner. Poc després, la banda es disuelve i Bruce es junta amb Bond, Baker i John McLaughlin al Graham Bond Quartet, que poc després es converteix en la Graham Bond Organisation. En aquesta època substituye el contrabajo por el bajo eléctrico. Bruce va deixar la banda l'any 1965, tras serias desavenències amb Baker.


S'incorpora breument a la banda John Mayall & the Bluesbreakers donde coneixerà a Eric Clapton i més tarda s'incorpora, també breument, a Manfred Mann on va gravar «Pretty Flamingo», que va arribar al lloc número u a la llista de UK singles chart el 1966. .


Mientras estaba con Manfred Mann, també tocó amb Clapton com a membre de Powerhouse,​ una banda que només va durar uns mesos, fins que, al juliol de 1966, Clapton, Bruce i Baker van formar el supergrupo, Cream.


Després de la separació de Cream, l'any 1968, Bruce va començar a gravar àlbums com a solista i liderant o formant part de diferents grups. El 1993, va tornar a juntar-se amb Ginger Baker per formar un nou power trio, BBM ("Bruce-Baker-Moore"), amb el guitarrista Gary Moore.


Tras el fin d'aquesta associació, Bruce i Moore reclutaron al jove bateria Gary Husband per realitzar més concerts i gravar en l'estudi d'alguns clàssics de Cream. Algunes sessions d'aquest conjunt es poden veure a YouTube, amb tomes a les que Bruce comenta sobre les seves línies de baix en aquestes cançons.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila