Jack White



 Jack White (nascut John Anthony Gillis; Detroit, Míchigan, 9 de juliol de 1975) és un músic multiinstrumentista, productor, i actor nord-americà conegut per haver estat el guitarrista i cantant de la banda de rock The White Stripes i per la seva capacitat d'improvisació en directe. També és membre de les bandes The Raconteurs i The Dead Weather. El 2012, White va publicar Blunderbuss, el seu primer àlbum d'estudi. Lazaretto, el seu segon àlbum, es va llançar el 2014. Al març de 2018 va publicar, Boarding house reach ia l'abril de 2022 Fear of the dawn.


Durant els anys 1990 White va participar en diverses bandes under de Detroit mentre treballava en una tapisseria. En 1997, White va formar The White Stripes amb la seva esposa en aquest llavors Meg White. La banda, després del seu tercer àlbum, White Blood Cells, va créixer en popularitat i va ser aclamada per la crítica pels seus següents àlbums. Jack va aparèixer al lloc número setanta a la llista de «Els 100 millors guitarristes de tots els temps» de la revista Rolling Stone. La popularitat de la banda va donar a White l'oportunitat de treballar com a solista amb coneguts artistes com Loretta Lynn (a qui li va produir l'àlbum Van Lear Rose el 2004) Beck, The Rolling Stones, i Bob Dylan. El 2005, White va ser un dels fundadors del grup The Raconteurs.


White ha aparegut en pel·lícules com a actor o en simples cameos i ha compost música per a les pel·lícules Cold Mountain, Quantum of Solace (al costat d'Alicia Keys), i El gran Gatsby (2013).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila