Joe Bonamassa



Joe Bonamassa (8 de maig de 1977, Utica, Estat de Nova York) és un guitarrista, compositor i cantant de blues i rock estatunidenc conegut per la seva veu trencada i la seva tècnica de guitarra.


Els seus pares eren els propietaris d'una botiga d'instruments musicals que ells mateixos havien posat en marxa a Utica, Nova York. Com a membre d'una família de músics, en Joe va tenir clar des de ben petit quina era la seva vocació. Als 4 anys el seu pare li va regalar la primera guitarra i als 7 ja tocava cançons de Jimmy Hendrix i Stevie Ray Vaughan. Als 12 anys va obrir el concert per a B.B. King, el qual després de sentir-lo tocar va dir: "El potencial d'aquest noi és increïble. Ni tan sols ha començat a gratar la superfície. És únic". Als 14 anys va ser convidat al Fender Event, moment en el qual va aprofitar per muntar la seva primera banda Bloodline.


En una entrevista a la revista Guitarist Magazine, Joe Bonamassa cita tres àlbums com a principal influència en el seu estil: John Mayall & the Bluesbreakers amb Eric Clapton (the Beano album), l'àlbum Irish Tour de Rory Gallagher i l'àlbum Goodbye de Cream. De la mateixa manera, ha reconegut que el tema Texas Flood de Stevie Stevie Ray Vaughan fou una gran influència en els seus primers anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila