Kenny Loggins



Kenneth Clark Loggins (Everett, Washington; 7 de gener de 1948), més conegut com a Kenny Loggins, és un cantant, compositor i guitarrista nord-americà de rock. És famós per les seves cançons "Footloose" (de la pel·lícula del mateix nom), "Danger Zone" (tema de la pel·lícula Top Gun) o "I'm Free (Heaven Helps the Man)". Als seus inicis tocava al costat de Jim Messina, que venia de la banda Buffalo Springfield, formant el duo Loggins & Messina, entre 1972 i 1978. Va participar del grup d'artistes que van conformar la cançó We Are The World per a USA for Africa el 1985.


Com a solista, ha estat anomenat el rei del soundtrack dels 80's per les seves contribucions ja sigui cantant o escrivint cançons per a diferents pel·lícules d'aquesta època.


També va ser DJ de la ràdio "Els Santos Rock Radio" del videojoc Grand Theft Auto V, creat per Rockstar Games.

Loggins va néixer a Everett, Washington, sent el més jove de tres germans. La seva mare es deia Lina i era mestressa de casa, i el seu pare, Robert, era venedor. Van viure a Detroit i Seattle fins que es van assentar a Alhambra, Califòrnia. Kenny va assistir al San Gabriel Mission High School graduant-se en 1966. Va formar una banda anomenada The Second Helping, la qual va llançar tres singles durant 1968 i 1969 a Viva Records. Va ser coautor, juntament amb Michael McDonald del tema "What a fool believes", que va ser un dels grans èxits dels Doobie Brothers, i que fos editat l'any 1979. El 1988, va escriure i interpretar la cançó "Meet me half way ", un gran lent que va ser inclòs a la banda de so de la pel·lícula "Halcon", de Silvester Stalone.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila