Lenny Kravitz




Leonard Albert «Lenny» Kravitz, nascut a Nova York (Estats Units) el 26 de maig de 1964, és un cantant popular, composit unor, multiinstrumentista i productor, l'estil retro del qual incorpora elements del blues, rock, soul, funk, reggae, hard rock, psychedelic, folk i balada.


A més de ser la veu principal i les de suport, sovint toca totes les guitarres, baix, bateria, teclats i percussió ell mateix quan grava. Lenny va guanyar el premi Grammy al Best Male Rock Vocal Performance, quatre anys seguits, de 1999 a 2002; i està situat en la 93a posició dels «100 millors artistes d'Hard Rock» de VH1.


Lenny Kravitz ha venut uns vint milions de discs a tot el món.


A la recerca de l'èxit musical, adopta el sobrenom de "Romeo Blue", donada la seva admiració pel també cantant Prince, però no va aconseguir cap contracte musical amb cap casa discogràfica i decideix tornar a Nova York.


El 1987 es casa amb l'actriu Lisa Bonet, amb la qual té una filla anomenada Zoe. Aquesta relació es va trencar quatre anys després, vivint Zoe actualment amb el seu pare.


Durant el temps que va durar aquest matrimoni, Lenny Kravitz decideix abandonar el look Prince i busca inspiració en grans rockers dels 60 i 70, com Led Zeppelin, Queen, Jimi Hendrix, Stevie Wonder i Curtis Mayfield.


Llavors és quan Virgin es fixa en ell i edita el seu primer àlbum Let Love Rule, aconseguint tot un nombre un en les llistes d'èxits i iniciant una prometedora carrera, que continua en l'actualitat.


En el 2004, va rebre la seva sisena nominació als Grammy en aquesta categoria per "If I Could Fall IN Love" del seu sisè àlbum d'estudi, Lenny. L'atractiu de Kravitz ha estat reconegut també pels seus col·legues de professió; les seves col·laboracions són tan variades com les seves pròpies influències, havent treballat amb Madonna, Slash, Aerosmith, Jay-z N.E.R.D., Mick Jagger, P. Diddy i Alicia Keys.


El 2008 publica el disc It's time for a Love Revolution que ha aconseguit collir diversos Discs d'Or en diferents punts del globus, com en Espanya, els Estats Units i el Regne Unit. El seu hit més famós de l'àlbum és I'll be Waiting, però per a Amèrica Llatina el hit és "Love love love". Encara que durant la seva carrera s'ha mantingut amb Virgin entre els cinc primers de cada rànquing en tots seus senzills comercials editats per a televisió.


El dia 5 de juliol va actuar a Bilbao en el festival Bbk live, i el 7 de juliol de 2008 a Madrid, tancant el festival Rock in Rio.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila