Motörhead



Motörhead fou un grup de heavy metal i hard rock britànic. És un dels grups de heavy metal més influents amb més de 40 milions de còpies venudes arreu del món. Normalment denominada com un power trio, Motörhead en els anys 1980 va tenir un gran èxit amb molts singles en els UK Top 40 chart. Els àlbums Overkill, Bomber, Ace of Spades, i particularment No Sleep 'til Hammersmith, donen a Motörhead la reputació d'una les millors bandes de Heavy Metal Britànic.


Influent grup comunament classificat com a rock and roll o heavy metal (i, sovint, considerat com una referència fonamental en els dos últims estils), Kilmister ha rebutjat l'última etiqueta preferint descriure l'estil de Motörhead com "rock and roll". Entre els seus temes més coneguts estan "Ace of Spades", que es refereix a la vida d'un jugador de cartes que prefereix dur una vida intensa a una tranquil·la i avorrida, "Overkill", "Orgasmatron", "Born to Raise Hell" i "Bite the Bullet". Motörhead ha estat referent del metal des de la seva aparició fa més de trenta anys, influenciant a bandes com Metallica, Megadeth, Slayer i Sepultura entre altres, qui han declarat públicament la seva admiració per aquest trio.


Durant agost de 2005, quan celebraven els seus trenta anys de carrera artística es va llançar un documental titulat "Live Fast, Die Old", el qual evidenciava la història d'aquesta banda, i en el 2006 va ser llançat a través del segell Sanctuary Records, Kiss of Death, successor d'Infern (2004), l'àlbum que conté dotze temes inèdits i manté l'essència de la banda durant la seva trajectòria musical, conservant fins i tot les lletres entretingudes amb les quals han crescut tres generacions de heavy metal.


Lemmy Kilmister, líder i fundador de la banda, va morir de càncer el 28 de desembre de 2015. En assabentar-se de la seva mort el bateria Mikkey Dee va confirmar la dissolució del grup.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila