Patti LaBelle




Patti LaBelle (Filadèlfia; 24 de maig de 1944) és una famosa cantant de soul i R&B nord-americà, membre del grup disc, LaBelle. El seu major èxit comercial és la coneguda cançó Lady Marmalade, (LaBelle, 1974), regrabada per diverses estrelles pop des de llavors. Patti està considerada una de les veus més portentoses dels Estats Units. L'any 2014, LaBelle va participar a la sèrie de la cadena de Televisió FX American Horror Story: Freak Show com a Dora Ross.


Patti LaBelle havia estat la líder i cantant principal del grup Patti LaBelle and the Bluebelles, nom que va modificar al començament dels anys 1970, per passar a cridar-se simplement LaBelle. Sota aquest nom, van editar el 1975, per al segell discogràfic Epic, el senzill «Lady Marmalade». El tema va ser un hit internacional i va vendre més d'un milió de discos als Estats Units,1 i va llançar a l'àlbum nightbirds al Top Ten de Billboard 200.


El grup es va desfer el 1977, i Patti LaBelle va començar a desenvolupar treballs més propers a la música pop, com On My Own, If Only You Knew, If You Asked Me To, Stir It Up, i New Attitude. Per la seva banda, Nona Hendryx, va desenvolupar la seva carrera a les fronteres de l'avantguarda


El grup va tornar a reunir-se, per gravar el seu primer disc nou en 32 anys, el 2008, editant Back to Now.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila