Rick Wakeman



Rick Wakeman, nascut Richard Christopher Wakeman (Londres, 18 de maig de 1949), és un compositor i intèrpret britànic, famós per ser integrant del grup de rock progressiu Yes i per la seva prolífica carrera solista.


Va començar sent un pianista entrenat en música clàssica, i es va fer cèlebre per l'ús de multitud de teclats electrònics que van ser en el seu moment d'última generació, i l'ús d'orquestres i cors com a acompanyament d'una banda de rock.


Va comprar el primer teclat electrònic (un sintetitzador Minimoog) de l'actor Jack Wild. Wakeman va poder comprar-lo a meitat del preu de venda ja que Wild creia que no funcionava bé perquè només executava una nota alhora (no sabia que es tractava d'un sintetitzador monofònic).


Actualment té un programa a la ràdio Planet Rock. És considerat per la crítica musical i els aficionats com un dels més destacats tecladistes de rock de tots els temps. Per exemple, el 26 de setembre de 2014, el guitarrista de Queen, Brian May, va declarar públicament, al concert Starmus de Tenerife: "probablement el tecladista més gran del rock és Rick Wakeman..., de fet ni tan sols probablement." 

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila