Sly & The Family Stone



Sly & The Family Stone va ser una banda de San Francisco, Califòrnia, EUA liderada pel compositor, cantant, productor i multiinstrumentista Sylvester Stewart (més conegut com Sly Stone).

Sly & The Family Stone està considerada una de les bandes fonamentals per entendre el naixement i desenvolupament del funk, al nivell de James Brown i Parliament. La seva tasca d'obertura feia altres gèneres com el rock, la psicodèlia, el soul, el rhythm & blues o el pop el converteixen en un dels grups més importants, no només de funk, sinó de tota la història de la música popular.


D'altra banda, la seva formació clàssica integrava membres blancs i negres per igual, i dones de la mateixa manera que homes, per la qual cosa es tracta de la primera banda multiracial, composta per músics dels dos sexes, que va aconseguir un èxit massiu a nivell nacional i internacional.


La banda va romandre activa en dues etapes. La primera, sens dubte molt més coneguda, va coincidir amb els seus anys daurats i va durar 9 anys, des del 1967 fins al 1975, durant els quals va publicar 7 discos. La segona, que es desenvolupa des del 1975 fins al 1983, inclou 4 discos i va ser protagonitzada, exclusivament, per Sly Stone, mentre que la resta d'integrants de la banda havien estat, bé substituïts, bé relegats a un pla secundari.


El 2010, van ocupar el lloc quaranta-tresè (43º) dels 100 Grans Artistes de la Revista Rolling Stone, a més, tres dels seus àlbums estan inclosos en la llista realitzada per la mateixa publicació de Els 500 millors àlbums de tots els temps. L'any de 1993 van ser introduïts al Saló de la Fama del Rock and Roll.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila