Syd Barret




Roger Keith Barrett (Cambridge, 6 de gener de 1946-Ibídem, 7 de juliol de 2006), conegut com a Syd Barrett, va ser un músic, cantant i compositor britànic conegut per haver estat el líder, cantant, guitarrista i compositor de la banda anglesa Pink Floyd al seu primer àlbum The Piper at the Gates of Dawn (1967). 

Tres anys després de la fundació de Pink Floyd, Barrett va deixar la banda a causa de problemes amb les drogues, especialment l'LSD, i va intentar una breu carrera en solitari que va fructificar en dos àlbums, després dels quals es va retirar, recloent-se des de llavors a la casa de sa mare. Pink Floyd va sobreviure a la seva pèrdua, però la malaltia mental de Barrett va tenir un profund efecte en les lletres dels seus nous líders, Roger Waters, i el substitut amb la guitarra de Barrett, David Gilmour, aconseguint sota la batuta els seus èxits més grans (Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals i The Wall) amb temes moltes vegades inspirats en la desintegració del seu antic líder. Està considerat com una figura cabdal per al desenvolupament del rock dels anys 1970, sent una influència clara per a artistes com David Bowie o Marc Bolan.


Durant els seus anys de solista i vivint a casa dels seus amics, Syd Barrett va compondre 2 àlbums amb l'ajuda de David Gilmour com a guitarrista.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila