The Monkees



The Monkees va ser una banda de rock formada el 1966, els components de la qual són originaris de la ciutat de Los Angeles, Estats Units. El grup va ser creat originalment per a una comèdia televisiva del mateix nom, a la cadena NBC.


Els membres de la banda van ser seleccionats entre més de 500 joves (entre els rebutjats estaven músics que després van ser famosos com Stephen Stills i Danny Hutton, ja que els productors estaven més interessats a crear un concepte comercial que tenir músics amb talent que toquessin o composessin música, malgrat això Michael Nesmith va aconseguir des del primer disc integrar les seves composicions) que van anar a les audicions per a un espectacle de televisió i discos produïts per Don Kirshner. L?espectacle comptava amb un sentit de l?humor irreverent, molt similar o més aviat copiat al d?A Hard Day's Night, la primera pel·lícula protagonitzada per The Beatles; a més d'això, només dos eren músics (Michael Nesmith i Peter Tork), i la resta va aprendre a tocar sobre la marxa, mentre en els seus primers àlbums la pista era tocada i composta pels millors músics i compositors dels Estats Units, com Carole King, Neil Sedaka, Neil Diamond, Tommy Boice i Bobby Hart, així que no podia haver fallat en l'aspecte dels èxits, i entre els anys 1966 i 1968 no n'hi va haver.


Des del primer moment el talent de Nesmith va anar sortint a la llum ia cada disc de la banda les seves composicions van anar guanyant pes, arribant a tenir cinc cançons seves al disc Headquarters. La resta del grup també va anar a poc a poc col·laborant amb temes propis. A partir del disc Headquarters, ja tenien la capacitat de tocar els instruments al disc, i així ho van fer. Desgraciadament per a ells va sortir a la venda l'àlbum de The Beatles, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, i van ser desplaçats del número 1 després de només una setmana. A més, van emprendre amb Jack Nicholson el projecte de la pel·lícula Head, que va ser un desastre; el seu programa es va cancel·lar, i al poc temps Michael Nesmith va deixar la banda, comprenent que per als seus creadors els Monkees només van ser un producte i res més. Posteriorment Nesmith tindria una interessant carrera en solitari i amb la First National Band com a precursor de l'estil Country Rock.


Curiosament, en aquesta època The Monkees va rebutjar gravar "Sugar Sugar", i Kirshner, en veure la possibilitat d'estalviar-se la selecció i conflictes que portava triar els membres, va crear un grup de dibuixos animats, anomenat The Archies, basat en la tira còmica Archie, amb el nom del qual es va publicar la cançó. "Sugar Sugar" va ser el major èxit de 1969.


The Monkees van tenir èxits de vendes com "Last train to Clarkville", "I'm a Believer", "She", "I'm Not Your Steepin' Stone", "A Little Bit Me A Little Bit You","Sweet Young Thing", "Look Out Here Comes Tomorrow", "Pleasent Valley Sunday", "When Loves Come Knockin' At Your Door", "I Wanna Be Free", "Theme Of The Monkees", "Daydream Believer" i el 1986 es van reunir i van tenir un èxit important més "That Was Then, This Is Now".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila