The Stooges



The Stooges, també coneguts com a Iggy and The Stooges, va ser una banda de rock sorgida el 1967 a Detroit, Estats Units, considerada com un referent del garatge rock i pionera tant de la música com de la subcultura del punk.


La banda va llançar 3 àlbums, que han estat catalogats com a clàssics del rock per experts i fanàtics, i crítica i comercialment han estat reeixits: The Stooges de 1969, Fun House de 1970, i Raw Power de 1973, a més de cançons insignes del gènere com I Wanna Be Your Dog, 1969, Loose, 1970, entre d'altres. El seu líder i vocalista, Iggy Pop, ha estat freqüentment citat com el precursor del punk.


El 2016 The Stooges es va separar després d'haver finalitzat el seu darrer àlbum d'estudi titulat Ready to Die (2013). Aquest mateix any, es va llançar la pel·lícula documental Gimme Danger dirigida per Jim Jarmusch sobre la banda, estrenant-se mundialment al Festival de Cannes. Així mateix, el grup va ser ubicat al lloc 78 de la llista dels 100 millors artistes de tots els temps, de Rolling Stone.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila