Tom Jones




Sir Thomas John Woodward (Pontypridd, Rhondda Cynon Taf, Gal·les, 7 de juny de 1940) més conegut artísticament com a Tom Jones, és un cantant de música pop gal·lès. Als setze anys es casà i tingué un fill, molt abans de tornar-se un ídol del pop. Tot i les seves freqüents i ben conegudes relacions extra-conjugals, va continuar casat fins a la mort de la seva dona, l'abril de 2016. Jones va viure molt temps als Estats Units, visitant amb freqüència la seva terra natal de Gal·les, però quan va quedar-se vidu va vendre la seva mansió de Los Angeles i va traslladar-se a un pis de Londres.


Tom assolí la fama durant els anys 60, i després de diversos èxits al Regne Unit, esdevingué un cantant de casinos a Las Vegas. Entre els seus principals èxits de principis de carrera hi ha:


It's Not Unusual (1965).

What's New Pussycat?, composta per Burt Bacharach (1965).

Thunderball, tema del film homònim de James Bond (1966).

The Green, Green Grass of Home (1966), el seu disc de més èxit, que passà a ser associat a Gal·les, tot i que en realitat s'inspirà en els EUA.

I'll Never Fall In Love Again (1967).

Delilah (1968).

Help Yourself (1968).

Without Love (1969).

She's A Lady (1971).

La carrera de Jones s'estancà a partir de llavors, i no va aconseguir la popularitat fins al 1987, amb el llançament de "A Boy From Nowhere". Després d'això, passà a gravar amb una generació més nova de músics.


El penúltim àlbum de Jones, Reload, llançat l'any 2000, es transformà en l'èxit més gran de la seva carrera: presentava versions d'altres artistes, gravades en duets amb ells, fent servir els seus productors i mètodes de gravació. De seguida arribà Mr.Jones, el 2002, i un any després Tom aconseguiria un Brit Awards per la seva contribució a la música.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila