Warren Zevon




Warren William Zevon (Chicago, Illinois, 24 de gener de 1947 - Los Angeles, Califòrnia, 7 de setembre de 2003) va ser un cantautor nord-americà d'ascendència jueva. El seu particular punt de vista sobre la vida va fer donar a les seves cançons un to fosc i sòrdid que sovint complementava amb la ironia que sempre el va caracteritzar.


Va tenir una vida plena d'alts i baixos, amb constants problemes a la seva vida personal (divorcis, alcoholisme, intents de suïcidi...) que es complementaven amb un gran reconeixement entre els seus companys de professió entre els quals destacaven Bob Dylan, Jackson Browne, Neil Young o R.E.M.


Probablement, el seu tema més conegut per al gran públic sigui Werewolves of London del seu disc “Excitable Boy”; cançó que pertany a la banda sonora de la pel·lícula El color dels diners de Martin Scorsese, encara que també ha estat versionada per gent com The Flamin' Groovies. Més enllà d'això va compondre temes com Splendid Isolation, Mohammed's Radio o Carmelita, que ha estat versionada per Bruce Springsteen o Counting Crows i ha tingut una gran influència a Agarra't a mi, Maria dels Secrets.


Pel que fa als seus discos, el seu LP més reconegut és Sentimental Hygiene, on va estar envoltat de tot un elenc de col·laboradors de primer nivell, en què destacaven Peter Buck, Mike Mills i Bill Berry de R.E.M., Bob Dylan, Neil Young, Mike Campbell del grup de Tom Petty, Flea de Xarxa Hot Chilli Peppers, o Don Henley de The Eagles entre d'altres. Tot i això, la seva discografia ha passat a estar pràcticament descatalogada i només es poden aconseguir els seus discos originals a través de botigues especialitzades o botigues en línia.


El 2002 se li va diagnosticar un càncer de pulmó amb una esperança de vida de només tres mesos. Finalment va poder combatre la malaltia durant un any, temps que li va permetre gravar un últim disc, The Wind, que es va publicar una setmana abans de la seva mort, on va col·laborar Billy Bob Thornton amb una versió de la coneguda cançó de Bob Dylan Knockin' on Heaven's Door i en què Zevon feia uns esgarrifosos cors Open up, open up for me.


La seva malaltia també li va servir per guanyar-se una mica d'aquesta popularitat que el seu estil de vida sempre li havia negat, arribant a ser el primer artista a qui el Late at Night with David Letterman de la CBS li va dedicar un programa complet, el 30 d'octubre del 2002.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila