10.000 Maniacs



10,000 Maniacs és un grup musical de rock alternatiu format a Jamestown, Nova York, el 1981.


La banda és més coneguda per la seva versió de Patti Smith, "Because the Night", inclòs a la seva MTV Unplugged de 1993. Aquesta versió, amb alguns canvis en la seva lletra, va aconseguir el número 11 al Billboard Hot 100, sense que poguessin superar-lo amb una altra cançó.


Originalment 10,000 Maniacs va estar integrat per Natalie Merchant (veu) John Lombardo (guitarra) Robert Buck (guitarra), Steven Gustafson (baix), Dennis Drew (teclats) i Jerry Augustyniak (bateria). El grup va fer nombroses gires especialment al circuit universitari i va anar fent-se de fama i seguidors fins que va signar un contracte amb la discogràfica Elektra i va gravar el seu primer disc The Wishing Chair el 1985. Va ser amb el seu segon llarga durada (ja sense Lombardo que va deixar el grup el 1986) In My Tribe (1987) que van aconseguir fer-se coneguts del públic en general. El seu següent enregistrament Blind Man's Zoo (1989) va ser disc d'or.


Natalie Merchant va abandonar el grup el 1992 deixant com a llegat la notable aparició de comiat del grup a la sèrie Unplugged de MTV. Els 10.000 Maniacs van incorporar al duo John & Mary (Llombard i la violinista i cantant Mary Ramsey). Així van continuar presentant-se i gravant, encara que van patir el cop de la mort de Robert Buck el 2000.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila