38 Special (Thirty Eight Special)



38 Special (també escrit com .38 Special o Thirty Eight Special) és una banda nord-americana de rock del sud que va ser fundada per Don Barnes i Donnie Van Zant el 1973 a Jacksonville, Florida, EUA Va aconseguir la popularitat amb temes com «Caught Up In You, Hold On Loosely i If I'd Been the One.


El 1973, Don Barnes i Donnie Van Zant (els qui eren amics des de la infantesa), amb el guitarrista Jeff Carlisi, el baixista Ken Lyons i els bateristes Jack Grondin i Steve Brookins van formar la banda 38 Special.


Dos anys després, 38 Special va aconseguir signar contracte amb la discogràfica A&M Records i van aconseguir gravar el seu àlbum debut homònim el 1977. Un any després, van gravar el disc Special Delivery, el qual va cridar molt l'atenció. En 1979, Lyons va deixar la banda abans de l'enregistrament del seu tercer material discogràfic Rockin' Into the Night, sent reemplaçat per Larry Junstrom. Els dos primers àlbums del grup van tenir una forta influència del rock del sud, mentre que Rockin' Into the Night es va inclinar a un so més melòdic, obtenint un reconeixement acceptable del públic.


La banda va decidir que per a la seva propera producció l'estil de la seva música fos més semblant al de l'Arena rock, però sense oblidar-se de les seves arrels del sud. El resultat va ser que el seu quart àlbum, Wild-Eyed Southern Boys fos el primer gran èxit de 38 Special, aconseguint el 18è lloc del Billboard 200 en 1981 ia més sent certificat disc de platí per l'Associació de la Indústria Discogràfica dels Estats Units (RIAA per les sigles en anglès).


El 1982, 38 Special va gravar el disc Special Forces, producció que, juntament amb el senzill Caught Up In You, van ser encara més populars que els seus antecessors, aconseguint arribar als 10 primers llocs de les llistes nord-americanes el mateix any, convertint-se a l'àlbum i el senzill més reeixits de la banda.


A l'any següent, es va gravar l'àlbum Tour de Force, el qual també va gaudir de molta popularitat, encara que no tant com el seu predecessor. Les cançons "If I'd Been the One" i "Back Where You Belong" es van ubicar entre les primeres vint posicions de les llistes del Billboard. Després el 1986, 38 Special va aconseguir un èxit més amb el disc Strength in Numbers. A continuació, 38 Special va realitzar una gira pels Estats Units per promocionar la seva música. En 1987, Don Barnes i Steve Brookins van abandonar la banda.Barnes va ser reemplaçat per Danny Chauncey.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila