Ace of Base



Ace of Base és un grup pop de Suècia, fundat el 1990 pels germans Jonas, Jenny i Malin Berggren, amb Ulf Ekberg. Es va convertir en un dels grups clau de la música dance dels anys 90 i un dels grups més populars de la dècada esmentada.


Amb les seves melodies barreja de Pop i Dance juntament amb les seves enganxoses lletres van aconseguir arribar al número u a tot el món. El seu àlbum més reeixit és Happy Nation (1993) és un dels àlbums debut més venuts de tots els temps, i va ser certificat nou vegades platí als Estats Units. El grup va llançar quatre àlbums d'estudi entre 1992 i 2002, venent més de 30 milions de còpies a tot el món, convertint-se en la tercera banda sueca més reeixida de tots els temps, després d'ABBA i Roxette.


La seva formació original va ser integrada per Ulf "Buddha" Ekberg, i tres germans, Jonas "Joker" Berggren, Malin "Linn" Berggren i Jenny Berggren. Després de la sortida oficial de la cantant Linn el 2007, la banda va realitzar una sèrie de concerts com a trio a Europa i Àsia entre 2007 i 2009, abans que Jenny es retirés de la banda per llançar la seva carrera com a solista. Jonas i Ulf van reclutar dues noves cantants: Clara Hagman i Julia Williamson. La nova formació va llançar al setembre de 2010 la seva primera producció anomenada "The Golden Ratio".


El gener del 2015 llancen una remasterització dels seus 4 discos (The Sign, The Bridge, Cruel Summer i Da Capo) a nivell mundial els quals només estan disponibles en format descarregable. Cada disc compta amb una pista addicional.


El 6 de març de 2015 llancen un nou disc (format CD, vinil i mp3) anomenat Hidden gems, que és una recopilació de demos i cares B del grup realitzats pels membres originals des dels seus començaments fins al 2002 quan van llançar Da Capo últim disc d'estudi dels membres originals Totes les pistes van ser seleccionades pels propis Ulf i Jonas.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila