Alejandro Sanz




Alejandro Sánchez Pizarro (Madrid, 18 de desembre de 1968), conegut artísticament com a Alejandro Sanz, és un cantautor i compositor espanyol. Ha venut més de 25 milions de discos a tot el món i ha guanyat 24 Grammys Llatins i 4 Grammys nord-americans. Així mateix, ha fet col·laboracions amb diversos artistes nacionals i internacionals. És Fill Adoptiu de la ciutat de Cadis, en haver passat la seva infància a Algesires, ciutat de la qual va ser nomenat ambaixador. cançó "Imagine" de John Lennon. Cadascú d'aquests artistes representava un continent i Alexandre n'era el representant d'Europa.


Va iniciar la seva carrera el 1989 amb l'àlbum Los chulos son pa' cuidar-los, amb el nom artístic d'Alejandro Magno. El 1991 va llançar el seu segon àlbum —i el primer oficialment com Alejandro Sanz— titulat Viviendo deprisa.


Alexandre ha experimentat, buscat i acomodat diferents estils. A Si tu em miras (1993) i 3 (1995), Sanz mostrava la seva maduresa compositiva, però no va ser fins al 1997 amb la publicació de Más, que incloïa singles com Y, si fos ella?, Cor partío o Amiga mía, quan Alejandro es va convertir en llegenda de la música en espanyol, sent aquest disc el més venut a la història d'Espanya i un dels més importants en llengua hispana. Sent ja una figura consolidada va fer el pas definitiu cap al mercat americà amb L'ànima a l'aire (2000), un disc que deixava entreveure aquest canvi de sons flamencs, llatins i roquers confirmats a No és el mateix (2003) i El tren dels moments (2006).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila