Amistades Peligrosas



Amistades Peligrosas és un duo musical espanyol format per Cristina del Valle i Alberto Comesaña. Durant la seva carrera van publicar senzills i àlbums que van arribar a ser èxits musicals. El grup, amb diferents formacions, continua la carrera fins a l'actualitat.


Després d'haver-se conegut el 17 de juny de 1989 a Vigo durant un programa de la TVG, Alberto i Cristina se'n van anar a viure junts a Madrid com a parella sentimental. Dos anys després, van formar Amistats Perilloses de la mà del productor Luis Carlos Esteban. [cita requerida]


En els seus dos primers treballs, es va explotar la imatge de parella (caracteritzada per la defensa de postures liberals i transgressores) amb unes lletres i actuacions en directe que reflectien una alta tensió sexual.1 En cançons com Estic per tu o Feu-vos la teva voluntat» tots dos tenien un paper actiu sense que predominés una part masculina o femenina. Alberto va aportar al duo la seva forma de compondre cançons d'alt contingut eròtic (heretat del seu anterior projecte Semen Up) i Cristina, el seu activisme polític.


El seu primer àlbum, Relatos de una intriga (publicat el 1991), va arribar a vendre 300.000 còpies a Espanya. El seu primer senzill, «Estic per tu», es va convertir en un dels majors èxits del duo, el qual es va utilitzar en campanyes publicitàries de TVE i Coca-Cola d'aquell any. El segon senzill va ser “Molt perillós”, continuant amb la temàtica de parella del grup. El seu tercer senzill, «Africans a Madrid», va resultar ser un tema amb què van ser pioners en parlar de la vida dels immigrants a les grans ciutats. 

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila