Andrés Calamaro



Andrés Calamaro (Buenos Aires, Argentina; 22 d'agost de 1961) és un cantautor, músic, compositor i productor discogràfic argentí.


És considerat una de les icones del rock argentí per la seva actuació amb Los Avis de la Nada i la seva prolífica carrera com a solista, així com una figura influent del rock espanyol pel seu èxit amb Los Rodríguez. Al llarg de la seva vida ha viscut alternant entre Buenos Aires i Madrid. És germà del també cantant Javier Calamaro.


El primer instrument de Calamaro va ser un bandoneó, que va rebre als vuit anys. Des dels tretze anys es bolca amb la guitarra elèctrica i al piano, instrument que aprèn a tocar amb el seu mestre Osvaldo Calo. recomanat per Sergio Makaroff. Debuta oficialment com a músic amb el primer disc d'aquest grup, B.O.V. Dombe.


El 1980 entra com a teclista del Dickinson Power Trio, liderat per Rob Dickinson en veu i guitarra i Gustavo Primo en bateria. Enregistren un àlbum i viatgen a Los Angeles, EUA i, després d'alguns recitals a pubs i una fallida presentació a Tower Records, tornen a Buenos Aires. D'aquella estranya aventura americana va quedar el rar àlbum acreditat al Dickinson Power Trio, "L.A. Dreams", amb tres temes.


De tornada a Buenos Aires, prova sort amb la Xoriço Colorado Blues Band, que forma amb el seu amic Augusto Gringui Herrera, per intentar-ho després amb una agrupació que seguia la línia de The Platters, i inclinant-se pel rock, per així definir-se de nou junt a Gringui, en el que seria el seu projecte, Elmer's Band, al qual se suma Eduardo Cano (posterior a la baixa dels Twist).


Toca com a músic de sessió, per a artistes com Los Hermanos Makaroff i Julián Petrina. El baixista Zeta Bosio el convida a unir-se a una banda local anomenada The Morgan, al costat de Charly Amato i Sandra Baylac en la qual també tocava Gustavo Cerati. Després participa al grup "Stress" format per Sandra Baylac (cantant), Pablo Guadalupe (bateria), Carlos Amato (guitarra), Gustavo Cerati (guitarra) i Zeta Bosio (baix). Calamaro reemplaçava Alexandre O'Donell. El grup "Stress" va ser la gènesi de "Els Estereotips".[cita requerida]


Posteriorment la banda passaria a anomenar-se Projecte Erekto, quan se suma a ells Gustavo Cerati. Aquest projecte acabaria evolucionant amb la presència de Charly Alberti, ja sense la presència de Calamaro, per convertir-se finalment en l'exitosa banda Soda Stereo.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila