Anni B Sweet



Ana Fabiola López Rodríguez, més coneguda pel seu nom artístic Anni B Sweet (Màlaga, 13 de maig del 1987), és una cantautora i músic espanyola. Escriu les seves lletres principalment en anglès i el seu estil, suau i malenconiós, beu d'influències des de la música acústica, folk, indie folk, indie pop fins a la neopsicodèlia, pop psicodèlic i alternativa.


Amb una vocació musical molt primerenca, escrivia i componia els seus primers temes a l'edat de set anys sobre els samples d'un òrgan de joguina. Després de traslladar-se a Madrid per estudiar arquitectura, Ana va començar a fer concerts a principis del 2008 quan va començar a pujar a l'escenari dels Open Mics en petits clubs de la capital, animada per amics que havien pogut escoltar la seva extraordinària veu1. Va gravar la primera maqueta amb Javier Doria (The Melocotons) i el productor i músic Brian Hunt (Templeton, Half Foot Outside), aconseguint guanyar i alçar-se amb el primer premi del concurs de maquetes de la revista Mondosonoro a més d'aconseguir una gran difusió a internet .


El nom d'Anni B Sweet va sorgir al moment de crear-se el seu perfil a MySpace mentre escoltava la cançó "Johnny B. Goode" de Chuck Berry juntament amb una amiga, que li va suggerir posar-se "Anni B Sweet" ("Anni sé dolça") com nom d'usuari, declarant: la teva veu és molt dolça, però les teves lletres no ho són tant.


Va començar escrivint les seves cançons principalment en anglès, pel fet que des de nena va estudiar en un col·legi britànic i el seu cercle proper i amistats es manejaven en aquest idioma.


Va fitxar pel segell independent Subterfuge Records el 2009 i va començar a fer concerts per tota Espanya encara sense un àlbum publicat. Entre les primeres col·laboracions destaca la que va realitzar amb Antonio Vega, que la va convidar a obrir un dels seus concerts a València.


Des del començament de la seva carrera, diverses marques publicitàries s'hi han interessat gràcies als valors que transmet i així ha treballat amb marques de cotxes d'alta gamma, cosmètica, perfumeria, roba, joieria, refrescos, alcohols i un llarg etc.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila