Antonio Vega



Antonio Vega Tallés (Madrid, 16 de desembre de 1957 - Majadahonda, 12 de maig de 2009) va ser un compositor i cantant espanyol. El 1978 va formar al costat del seu cosí Nacho García Vega el grup Nacha Pop, originat en una altra banda, Uhu Helicopter, de la qual provenien tots dos. El seu disc de presentació es va editar el 1980, separant-se el grup el 1988 després d'una carrera amb sis àlbums d'estudi i un en directe. Vega va començar llavors la seva carrera com a solista, en què editaria cinc discos d'estudi, un àlbum en directe i un recopilatori de col·laboracions amb altres artistes.


Antonio Vega ha estat considerat un dels compositors fonamentals del pop espanyol des de l'arribada de la democràcia. L'intimisme de les cançons i la sensibilitat li van guanyar l'admiració de crítica i públic.


Antonio Vega va ser el tercer de sis germans d'una família de classe mitjana alta madrilenya; el seu pare era un famós metge traumatòleg lleonès. De caràcter inquiet, va destacar aviat en gairebé qualsevol disciplina, tant a les físiques com a les intel·lectuals. Contat per la seva pròpia mare al documental pòstum, Antonio tenia un 130 de quocient intel·lectual. Va estudiar al Liceu Francès de Madrid, on va actuar per primera vegada als 14 anys.


Va iniciar diferents estudis, que no va acabar: arquitectura, ciències físiques, pilotatge d'avions. El 1977 va complir el seu servei militar a València, durant el qual va compondre la seva cançó més coneguda, Chica de ayer. Finalment, el 1978 entrava a formar part de Nacha Pop, que es formava llavors amb exmembres d'Uhu-helicopter, la banda de Nacho García Vega, amb qui Antonio ja tocava ocasionalment abans d'anar-se'n a la mili.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila