Arcade Fire



Arcade Fire és un grup de rock indie surgido a Montreal, Canadà, conformat per Win Butler i Régine Chassagne, marido i dona, Richard Reed Parry, Tim Kingsbury i Jeremy Gara. Els actuals membres de la gira de la banda també inclouen l'exintegrant del nucli Sarah Neufeld, el col·laborador freqüent Owen Pallett, i els percussionistes addicionals Diol Edmond i Tiwill Duprate.


Fundada l'any 2001 pels amics i companys de classe Win Butler i Josh Deu, la banda va saltar a la fama l'any 2004 amb el llançament del seu aclamat disc debut Funeral, i ha rebut nombrosos premis, incloent el Grammy a l'àlbum de l'any (siendo el únic grup musical que ha guanyat el seu primer i únic Grammy en aquesta categoria), Premios Juno per Álbum del Año y los Premios Brit de 2011 al Mejor Álbum Internacional por el seu tercer àlbum d'estudi, The Suburbs, llançat el 2010 amb un gran èxit de crítica. i comercial.


En els anys anteriors, va guanyar el Millor Àlbum Internacional de Meteor Music Awards de 2008 i els Premios Juno de 2008 per Álbum Alternativo del Año pel seu segon àlbum d'estudi, Neon Bible. També va rebre nominacions per al millor àlbum de música alternativa de Grammy pels seus tres àlbums d'estudi. El treball de la banda també ha estat tres vegades nombrat per al Polaris Music Prize: en 2007 per Neon Bible, en 2011 per The Suburbs i en 2013 per Reflektor, guanyant el premi amb The Suburbs.


El 2013, Arcade Fire va llançar el seu quart àlbum, Reflektor, i va realitzar la banda sonora de la pel·lícula Her, per la que William Butler (actual membre de la banda) i Owen Pallett van ser nominats a la millor banda sonora als Premis Óscar de 2013. .


La banda toca instrumentos com la guitarra, batería, bajo eléctrico, piano, violín, viola, violonchelo, contrabajo, xilófono, glockenspiel, teclado, sintetizador, trompa, acordeón, arpa, mandolina, koto y zanfona, y usa la mayor parte de estos instruments en les giras. Els membres de la banda multiinstrumentistes canvien les seves funcions al llarg de les actuacions.


El 2021 la publicació nord-americana Pitchfork va incloure a la seva llista dels 200 artistes més influents dels últims 25 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila