Beyonce



Beyoncé Giselle Knowles-Carter (Houston, 4 de setembre de 1981),4​5​ coneguda simplement com a Beyoncé, és una cantautora, productora, actriz, directora, dissenyadora i empresa nord-americana.


A la seva ciutat natal es va presentar diversos concursos de cant i baile quan era niña i va saltar a la fama a finals dels anys 1990 com a vocalista principal del grup femení de R&B, Destiny's Child. Dirigit pel seu pare, Mathew Knowles, es va convertir en un dels grups femenins amb majors vendes de la història. Durant el receso del grup, Beyoncé va debutar al cinema amb un paper a la pel·lícula Austin Powers a Goldmember (2001) i més tarda va llançar el seu debut a l'àlbum Dangerously in Love (2003), el qual la va consagrar com a artista solista a tot el món; van vendre 11 milions de còpies, van guanyar cinc premis Grammy i van comptar amb els senzills número un del Billboard Hot 100, «Crazy in Love» i «Baby Boy».


Tras la disolució de Destiny's Child l'any 2005, Beyoncé va publicar el seu segon àlbum d'estudi, B'Day (2006), que contenia els èxits «Déjà Vu», «Irreplaceable» i «Beautiful Liar». També va continuar amb la seva carrera al cinema, amb un paper nominat al Globo d'Or a Dreamgirls (2006), i papers protagònics a The Pink Panther (2006) i Obsessed (2009). El seu matrimoni amb el rapero Jay-Z i la seva actuació com Etta James en Cadillac Records (2008) influyeron en el seu tercer àlbum, I Am... Sasha Fierce (2008), que va veure el naixement del seu álter ego, Sasha Fierce i obtuvo el rècord de sis premis Grammy el 2010, inclosa la cançó de l'any per «Single Ladies (Put a Ring on It)». Beyoncé va prendre un descans de la música l'any 2010 i va fer càrrega de la gestió de la seva carrera; el seu quart àlbum 4 (2011) ha estat en un to més suau, explorant el funk de los años 1970, el pop de los años 1980, y el soul de los años 1990.6​


Su quinto álbum de estudio, Beyoncé (2013), ha estat aclamat per la crítica i es va distingir dels seus llançaments anteriors per la seva producció experimental i l'exploració de temes més oscuros. El seu sexto àlbum, Lemonade (2016) també va rebre l'aclamació dels crítics, va demanar la seva obra més personal i política fins a la data i es va convertir en el segon àlbum més venut de 2016 a tot el món. Més tard va llançar Everything Is Love (2018), un àlbum col·laboratiu amb Jay-Z, acreditat conjuntament com a The Carters.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila