Blues Traveler



Blues Traveler és una banda de rock, formada a Princeton, New Jersey el 1987. La banda ha estat influïda per multitud de gèneres, com el blues-rock, psychedelic rock, folk rock, soul, i Southern rock. Són coneguts per les seves improvisacions en viu.


Actualment el grup està compost pel virtuós de l'harmònica John Popper, el guitarrista Chan Kinchla, el baterista Brendan Hill, el baixista Tad Kinchla i el teclista Ben Wilson. Tad Kinchla i Ben Wilson es van unir a la banda després de la mort del baixista original Bobby Sheehan el 1999 d'una sobredosi a Nova Orleans, Louisiana.


Blues Traveler va començar com una banda d'institut formada a Princeton a mitjans dels 80. John Popper actuava com a vocalista i guitarrista, i Brendan Hill de baterista; aquell grup es va anomenar The Establishment, amb el germà de Hill al baix, i diversos guitarristes es van alternar el lloc a la banda.


Després de graduar-se, els membres de la banda van seguir interessant-se per aquesta. Van actuar en alguns clubs nocturns. El grup va atreure l'atenció de David Graham, fill d'un famós productor (Bill Graham), ia partir d'aquell moment van començar una gira per la costa est dels Estats Units.


Blues Traveler va treure el seu primer àlbum, amb el seu mateix nom, el 1990; aconseguint gran audiència a les ràdios estudiants. El 1991 va treure un segon àlbum, amb més part d'improvisació, titulat Travelers and Thieves, (Viatgers i lladres).


El 1992 el grup va crear el festival H.O.R.D.E. com a alternativa a altres existents.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila