Bruno Lomas



 Emilio Baldoví Menéndez (Xátiva, 14 de juny de 1940 - Pobla de Farnals, 17 d'agost de 1990), conegut artísticament com a Bruno Lomas va ser un cantant de rock and roll espanyol.


Fill d'un alt comandament de l'Exèrcit de Terra espanyol, Emilio aviat va deixar els estudis de la Facultat de Dret per dedicar-se a la seva carrera artística com a roquer. Juntament amb dos antics companys de col·legi: Salvador Blesa (guitarra solista) i Vicente Castelló (guitarra acústica) va formar a principis dels 60 el seu primer grup a qui van posar de nom Los Milos. Les seves influències estaven clares: el rock and roll que arribava dels Estats Units juntament amb els cantants italians i francesos.


Els Milos es van donar a conèixer al gran públic gràcies a guanyar un festival de conjunts organitzat pel programa de Ràdio València "Després de la fama" de Juan Granell amb la cançó "Tintarella di luna". En aquesta època Salvador Blesa abandona la formació sent substituït per Pascual Olivas i coincideixen en alguns assajos amb el gran compositor valencià Raimon.


A l'agost de 1960, Los Milos van gravar el seu primer disc amb el segell discogràfic Discophon, amb el qual van publicar 16 cançons en 4 EP. Entre ells, destaquen les versions de Be bop a Lula de Gene Vincent, Ballant amb mi (Dance with me Henry, d'Etta James), Sabates de camussa blava (Blue suede shoes de Carl Perkins) , Rave on de Buddy Holly o "Lucila" ("Lucille" de Little Richard).


Durant la Fira de Juliol de València, Los Milos van tocar al costat del gran roquer francès Johnny Hallyday. Ell i el seu mànager Johny Star s'interessen pel grup i els ofereixen la possibilitat de fer unes actuacions a França. Bruno Lomas accepta i prepara un viatge al país veí per estudiar el terreny, deixant gravat abans d'anar-se'n el cinquè disc del grup, encara que aquest ja sortiria publicat a una altra Companyia, EMI.


Però aquí van començar els problemes de la banda. Primer, la resta del grup va preferir quedar-se a València mentre el seu cantant viatjava a França i, posteriorment, Vicente Castelló troba problemes amb el nom del grup, que havia estat registrat per Discophon i opta per canviar-lo pel dels Top Son. Això molesta a Bruno al seu retorn de la gira francesa, així que deixa el grup i forma un de nou, partint d'alguns components de "Els Diàbolos" de Burjassot, adoptant el nom de "Les Estrelles de Foc", que després serien coneguts com "Bruno Lomas amb Els Rockeros".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila