Camouflage



Camouflage és un grup de synthpop alemany formada el 1983.

Heiko Maile, Oliver Kreyssig i Marcus Meyn van formar el grup "Licenced Technology" en 1983, canviant després el seu nom a "Camouflage", el qual està inspirat en una cançó de Yellow Magic Orchestra, que posseeix el mateix nom. La primera aparició en viu va tenir lloc el 1984, i un any després van gravar dos demos a cassets. El 1986 Camouflage va resultar guanyador en un programa radial caça-talents i van gravar "The Great Commandment". L'àlbum debut, "Voices & Images", va ser editat al març de 1988 i al desembre "The Great Commandment" va aconseguir el lloc # 1 al Billboard Dance Charts en tres ocasions diferents. Aquest mateix any van signar contracte amb la discogràfica nord-americana Atlantic i "Voices and Images" va sortir a la venda a USA.


En 1989 van llançar el segon disc, "Methods of Silence", i el simple "Love is a Shield" va aconseguir el lloc # 9 en els charts alemanys, romanent allí per més de sis mesos consecutius. "Methods of Silence" va ser editat a més de 20 països arreu del món, i des d'aquell any "Love is a Shield" ha estat en rotació a les estacions de ràdio més importants. El 1990 Oliver Kreyssig deixa el grup per motius personals.


El 1991 Heiko i Marcus graven el tercer àlbum, "Meanwhile", al costat del productor Colin Thursten, conegut pels seus treballs amb David Bowie, Talk Talk i Duran Duran. Sorpresivament, el disc inclou percussions reals i instruments convencionals executats per músics convidats. Segueixen els discos "Bodega Bohemia" (1993) i "Spice Crackers" (1994). Oliver Kreyssig, membre original del grup, es va reincorporar oficialment a Camouflage el 1999.


El 2001 van reeditar el clàssic "The Great Commandment" en una versió "2.0". Les veus van ser regrabadas; la música va ser produïda pel trio londinenc Toy, i les parts de bateria executades per Christian Eigner (músic suport en viu de Depeche Mode). Durant el mateix any es presenten al festival "Wave-Gotik-Treffen" a Leipzig. L'àlbum "Sensor" va ser editat el 2003, any en què van iniciar el Sensor Tour a través d'Alemanya, tota Europa de l'Est, i Rússia; i que es va estendre durant tot el 2004.


A més de tres anys del genial 'Sensor', arriba el nou àlbum d'estudi, 'Relocated', amb un treball sobri i una clara evolució cap a un so electrònic més actual. Sota producció pròpia, el disc compta amb excel·lents bases electròniques, sintetitzadors i guitarres: elements característics del grup. D'aquest àlbum se'n desprenen els simples 'Motif Sky', 'Something wrong' i 'The Pleasure Remains'; i balades com 'Bitter Taste' i 'How Do You Feel?'.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila