Celtas Cortos



Celtas Cortos és un grup val·lisoletà de rock amb influències celtes fundat el 1984. Durant la seva carrera han arribat a vendre més de dos milions de discos dels seus diferents treballs, fet que els converteix en un dels grups espanyols amb més èxit comercial de tots els temps.


Les arrels de Celtas Cortos es remunten a finals de 1984 quan a l'Institut Delicias de Valladolid coincideixen com a estudiants quatre dels seus membres fundadors: Goyo Yeves, César Cuenca, Carlos Soto i Óscar García que, juntament amb Luis M. de Tejada, un professor de francès de la institució, conformen el Col·lectiu de Música de l'Institut Delicias, nom sota el qual comencen a interpretar música folk. Poc després tres noies s'uneixen al grup creant la formació Páramo, sota la qual interpretaven música castellana i que va tenir una durada curta en el temps.


Paral·lelament Carlos Soto formava part d'un altre grup força conegut als circuits regionals anomenat Almenara i del que al seu torn era membre integrant Jesús Cifuentes a la guitarra espanyola i sota el qual van publicar un disc anomenat "Des d'aquell dia d'Abril... (Amapolas Comuneres)" el ​​1984. Poc després ingressen a Almenara Nacho Castro a la bateria i Luis M. de Tejada al violí pel que a Almenara es van ajuntar quatre dels membres fundadors de Celtas Cortos.


El 1986 els 5 membres masculins de Páramo acompanyats per Jesús Cifuentes i Nacho Castro d'Almenara, a més de per Fernando, un amic de César que es fa càrrec dels teclats, decideixen presentar-se a un concurs organitzat per la discoteca Sheraton de Valladolid. El nom que trien per concursar és el de Col·lectiu Eurofolk i finalment resulten guanyadors del concurs, cosa que els va reportar 100.000 pessetes (600 euros) i els va portar a no dissoldre la banda després del concurs com era la idea inicial.


Després de decidir que es feia necessari un canvi de nom, finalment l'elegit és Celtas Cortos, fent honor a la popular marca de tabac sense filtre que fumava el bateria Nacho Castro, que va proposar el nom, sense que la seva intenció inicial anés més enllà de la mera broma.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila