Companyia Elèctrica Dharma



La Companyia Elèctrica Dharma és un grup de música català procedent del barri de Sants de Barcelona. Ha estat un dels grups més importants del panorama musical català, pioner en la fusió de la música tradicional del país amb el jazz, el rock i la psicodèlia. Han creat himnes que han passat a formar part de la memòria col·lectiva com La presó del rei de França, Inanahihé o Stella Splendens.


La idea de formar un grup musical va dur els tres germans grans de la família Fortuny a convertir-se en Els Llums. El concert de debut va ser a l'estiu del 1967 al llavors anomenat Casal Familiar Parroquial Sant Antoni de Pàdua, avui Casal Font d'en Fargues, d'aquest barri barceloní, on confluïen les colles de joves del barri en les estones de lleure. En Josep tocava la bateria, l'Esteve es preocupava per l'orgue i la guitarra, i en Joan es defensava amb el baix.


Els Llums fins i tot van compartir cartell amb Los Diablos en un final de festa d'un certamen de la cervesa Damm, que van guanyar. La seva música va sonar en les sessions matinals del diumenge pel circuit dels casals, centres parroquials i instituts de la Barcelona del final dels anys 60, uns anys en què triomfaven Els Dracs, Los Sírex i Los Mustang, entre d'altres.


Els Llums cantaven versions de The Beatles, com el No contestà ningú que van popularitzar Els Dracs, la inevitable La casa del sol naixent, una adaptació rockera de Perduts en la immensa mar blava o la peça tradicional catalana La llebreta, que havien recuperat Pau i Jordi.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila