De La Soul



De La Soul és un trio nord-americà de hip hop format el 1988. Són sobretot coneguts pels seus samples eclèctics i estrafolaris, així com les seves lletres surrealistes. Els seus tres integrants són Posdnuos i Trugoy the Dove com a rapers i Maseo com a DJ i rapejant ocasionalment.


El seu treball més reconegut és el seu àlbum debut 3 Feet High and Rising (1989). Produïts per Prince Paul, es va convertir en un èxit tant comercial com crític i actualment és considerat una obra mestra de la música rap.1


De la Soul ha llançat en total 8 discos d'estudi (sent and the Anonymous Nobody del 2016 l'últim fins ara), guanyant un Premi Grammy en col·laboració amb la banda virtual britànica Gorillaz.


Membres del col·lectiu artístic Native Tongues juntament amb Jungle Brothers, A Tribe Called Quest i Queen Latifah entre d'altres, els De La Soul van contribuir a l'evolució del Jazz rap, rap alternatiu i altres subgèneres de la Música alternativa.


Durant la seva trajectòria a més han col·laborat amb artistes com Mos Def, Snoop Dogg, Common, Maceo Parker, Fred Wesley, J Dilla, Zhané, Xzibit, Ceelo Green, Redman, Ghostface Killah, Chaka Khan, MF DOOM, Teenage Fanclub, DJ Premier, Slick Rick, Jessie J, Jill Scott, David Byrne, Usher, Gorillaz i The Black Eyed Peas, entre d'altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila