Dexys Midnight Runners



Dexys Midnight Runners és un grup britànic de pop rock amb influència soul i celta, que va aconseguir un gran èxit als anys vuitanta per les seves cançons Geno (1980) i Come On Eileen (1982).

Kevin Rowland i Kevin "Al" Archer van fundar el grup el 1978 a Birmingham, Anglaterra amb el nom de Dexedrine. La part del nom The Midnight Runners fa referència a l'energia que la Dexedrine donava i que possibilitava ballar tota la nit. "Big" Jim Paterson, Jeff "JB" Blythe, Steve "Babyface" Spooner, Pete Saunders, Pete Williams i Bobby "Jnr" Ward formaven l'alineació completa del grup quan van treure el senzill "Dance Stance" (1979). La cançó va ser llançada al segell independent Oddball Records i va aconseguir el 40 en llistes britàniques. El seu segon senzill anomenat "Geno" per Geno Washington i llançat per EMI va ser número u en llistes britàniques de 1980. En aquest ja apareixien els nous integrants Andy Leek i Andy "Stoker" Growcott.

Els membres de la banda, descontents amb la divisió dels beneficis van segrestar les cintes mestres de Searching for the Young Soul Rebels, el seu àlbum debut, per renegociar el contracte. L'àlbum va ser llançat el 1980 i va ser un gran èxit. El senzill "There, There, My Dear" va ser un èxit i després d'aquest, Rowland va insistir a escollir la poc comercial "Keep It Part Two (Inferiority Part One)" com el següent senzill, que va ser un fracàs rotund i la majoria de els membres de la banda es van retirar pels continus problemes personals amb Rowland. Paterson es va quedar, i van trucar a Billy Adams, Seb Shelton, Micky Billingham, Brian Maurice, Paul Speare i Steve Wynne (bass) amb els quals va llançar "Pla B", "Show Me" i "Liars A to E" el 1981 sense molt èxit.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila