Dread Zeppelin




Dread Zeppelin és una banda nord-americana de rock coneguda per interpretar cançons de Led Zeppelin en estil reggae i pel peculiar aspecte del seu vocalista, un imitador d'Elvis Presley de 140 quilos. Amb el pas del temps van anar incorporant al seu repertori cançons d'Elvis Presley, Bob Marley i The Yardbirds. La banda es va embarcar en una extensa gira mundial durant l'etapa en què va estar lligada a la discogràfica I.R.S. Records.


El nucli de la banda, compost pel baixista Put-Mon (Gary Putman), el bateria Cheese (Curt Lichter) i el guitarrista Jah Paul Jo (Joseph "Severs" Ramsey), es va formar a Pasadena, Califòrnia al voltant d'una banda anomenada The Prime Movers. Després de signar amb Island Records en 1986, The Prime Movers van tenir cert èxit al Regne Unit amb senzills com "On The Trail" i "Dark Western Night."4Stuart Adamson de Big Country va col·laborar en l'enregistrament del tema "Dark Western Night" i la cançó "Strong As I Am," va ser usada a la banda sonora de la pel·lícula de Michael Mann, Manhunter.


El 1989, el guitarrista Jah Paul Jo va tenir la idea de crear un nou grup anomenat "Dread Zeppelin." Al costat dels tres membres originals de la banda, la formació es va completar amb el guitarrista Carl Jah (Carl Haasis) i el vocalista Tortelvis (Greg Tortell), un imitador de l'Elvis de l'època de Las Vegas. La banda suposadament va conèixer Tortelvis quan aquest va estavellar el seu vehicle de repartidor de llet contra el cotxe del grup. Fernandez, es va unir a la banda com a "conga man" Ed Zeppelin.


El concepte de Dread Zeppelin pot ser menys estrany del que sembla. Led Zeppelin va fer un enregistrament que va reflectir una influència prominent del reggae, la cançó de 1973 "D'yer Mak'er". A més, la banda freqüentment interpretava cançons d'Elvis Presley en directe, sovint presentades com una barreja que ocasionalment coquetejava amb l'autoparòdia. Led Zeppelin va conèixer Elvis breument el 1974 després d'assistir a un dels seus concerts a Los Angeles.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila