Duncan Dhu


 

Duncan Dhu és un grup musical espanyol de rock originari de Sant Sebastià (Guipúscoa, Espanya) format el 4 d'agost de 1984 després de la fusió dels principals integrants dels grups Aristogats i Els Dalton. Els seus membres originals van ser Mikel Erentxun (cantant fins llavors del grup Aristogatos), Diego Vasallo (vocalista i baixista del grup Los Dalton) i Juan Ramón Viles (guitarra i bateria dels Dalton). Des del 1989 està compost pels dos primers.


El nom del grup fa referència a un personatge de Segrestat, una novel·la de 1886 de Robert Louis Stevenson. Duncan Dhu era el cap d'un clan escocès que fascinava Erentxun en aquells anys.


El seu estil inicial estava basat en un pop rock acústic i senzill amb tocs de rockabilly que contrastava amb el rock radical de l'escena donostiarra del moment. Ofereixen les seves primeres actuacions en directe per alguns bars de Sant Sebastià, la primera de les quals la donen al bar Txirristra. Al programa de ràdio Noves Factories Duncan Dhu grava la seva primera maqueta, amb la qual Diego i Mikel viatgen a Madrid a lliurar-la a les discogràfiques. L'1 de febrer de 1985 signen el seu primer contracte discogràfic amb la companyia GASA (creada pels membres del grup Esclaridos), contribuint amb dues cançons (El meu amor i una particular versió del famós Bésame mucho) al disc recopilatori de noves bandes L'única alternativa .


El 1985 graven el seu primer àlbum, Per terres escoceses, un minilp. I un any després Cançons (tots dos produïts per Paco Trinidad), amb els temes dels quals van aconseguir gran popularitat i van aconseguir vendre més de 175 000 còpies. El seu tema Cent gavines va ser declarat senzill de l'any per moltes emissores de ràdio.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila