Editors



Editors és una banda de rock anglesa, formada l'any 2002 a Birmingham. Coneguda anteriorment com a Pilot, The Pride i Snowfield, la banda actualment està formada per Tom Smith (veu principal, guitarra, piano), Russell Leetch (baix, sintetitzador, cors), Ed Lay (bateria, percussió, cors), Justin. Lockey (guitarra principal), Elliott Williams (tecles, sintetitzadors, guitarres i cors) i Benjamin John Power (compositor i productor).


Els editors han publicat fins ara dos àlbums d'estudi de platí i sis en total, amb diversos milions de vendes combinades. El seu àlbum debut The Back Room va ser llançat el 2005. Contenia els èxits "Munich" i "Blood" i l'any següent va rebre una nominació al Mercury Prize.


El seu àlbum següent, An End Has a Start, va ocupar el número 1 de la llista d'àlbums del Regne Unit el juny de 2007 i li va valer la nominació als Brit Awards a la millor banda britànica. També va generar un altre single del Top 10, "Smokers Outside the Hospital Doors". El tercer àlbum de la banda, In This Light and on This Evening, va ser llançat l'octubre de 2009 i va arribar directament al número 1 a la llista d'àlbums del Regne Unit. La banda va llançar el seu quart àlbum d'estudi, The Weight of Your Love, el juliol de 2013, seguit de l'autoproduït In Dream a l'octubre de 2015. El 2018, la banda va llançar el seu sisè àlbum Violence.


Al costat de la seva aclamació de la crítica i el seu fort èxit a la llista de singles del Regne Unit, van gaudir constantment de gires exhaurides i de nombrosos festivals de cap de cartell. La seva marca de rock indie fosc es compara habitualment amb el so de bandes com Echo & the Bunnymen, Joy Division, Interpol, The Chameleons i U2.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila