Estopa



Estopa és un duo espanyol de rumba espanyola format pels germans David i José Manuel Muñoz. Creat el 18 d'octubre del 1999, el grup és natural de la ciutat de Cornellà de Llobregat, comarca del Baix Llobregat (Barcelona).


Amb el seu primer disc van aconseguir vendes superiors a 1.000.000 de còpies, aconseguint així el reconeixement al seu país natal i després a països americans com Cuba, Colòmbia i Veneçuela. Els seus onze discos més han seguit la fórmula que tant èxit els ha donat: estil flamenc i rumbes urbanes. Són grans admiradors de Joaquín Sabina, Joan Manuel Serrat, Robe Iniesta i de Pancho Varona. Han venut més de 4 milions de discos a nivell nacional i internacional. Després del primer disc van cursar almenys 10 anys d'estudis musicals.


Los Chichos, Los Chunguitos, Bordón 4 o Los Amaya, entre d'altres, era la música que ja escoltaven des de la infància David i José, que aviat van començar a aficionar-se a la guitarra, abans d'abandonar l'institut i començar a buscar-se la vida en diversos treballs, l'últim a Novel Lahnwerk, una fàbrica filial de la SEAT produint peces per a automòbils. La història diu que del crit "Dóna estopa!" que utilitzava l'encarregat de la fàbrica perquè no cessessin en el seu treball, va sorgir el nom d'una de les bandes més importants de la música espanyola de la darrera dècada.3


En aquella fàbrica, es va començar a gestar Estopa, la lletra del seu primer èxit, "La raja de la teva falda", les primeres cançons i les primeres actuacions a garitos del barri. El 1998, David i José es van presentar al concurs de cantautors del barri d'Horta-Guinardó. Van guanyar el primer premi i una mica més de 2500 euros (encara que per aquella època no hi havia euros a Espanya).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila