Extremoduro



Extremoduro va ser un grup espanyol de rock fundat per Roberto Iniesta a la ciutat extremenya de Plasencia el 1987 que es va mantenir actiu fins a la seva dissolució el desembre de 2019.


Ells mateixos van definir el seu estil com a rock transgressiu, basat en un estil de rock dur agressiu amb lletres explícites que tracten temes terrenals i marginals —com el sexe, les drogues i l'amor— en contrast amb freqüents al·lusions poètiques. Amb el temps, la poesia va acabar predominant encara més a la lírica, mentre que a la composició musical se li va anar dotant d'una major complexitat instrumental.


L'audàcia de la seva proposta musical els va portar a tenir més dificultats de prosperar en els seus començaments així com diversos canvis en la formació de la banda. El líder fundador Roberto Iniesta —també conegut simplement com Robe— ha estat l'únic membre estable a al llarg de la seva història, encara que el guitarrista i productor Iñaki Antón «Uoho» va iniciar la seva col·laboració amb el grup el 19938 integrant-se gradualment fins a ser el membre més actiu al costat del mateix Robe.


No obstant això, la popularitat de la banda va augmentar molt a nivell nacional el 1996 amb la publicació de l'àlbum Agila, encara que diverses circumstàncies, com la manca d'elements promocionals, els va fer posposar les seves actuacions a altres països durant diversos anys. Després d'aconseguir certificar nombrosos discos de platí, La llei innata es va convertir en el primer dels seus àlbums en arribar al primer lloc de les llistes de venda espanyoles; assoliment que van repetir Material defectuós i Per a tots els públics. culte fora del seu país d'origen, els va portar a actuar per primera vegada a Amèrica Llatina el 2012 incrementant així el seu èxit i abast internacional.


És considerada per nombrosos crítics de música com una de les bandes més importants i influents de la història del rock espanyol. Molts artistes de diversos estils s'hi inspiren o han mostrat públicament la seva admiració. mediàtic especialment als seus inicis, el 2013 ja havien aconseguit vendre més de tres milions de discos.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila